En 16-åring är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, olovlig körning och flera trafikförseelser efter att ha kört för fort på Västra Ytternäsvägen i Mariehamn i går. När föraren stoppades av polisen försökte hen smita.

Med hjälp av Kökars sjöbevakningspatrull åkte polisen ut till Brändö på lördagsförmiddagen för att göra alkotester på förarna. 55 föraren fick blåsa i kontrollen. En av dem blåste positivt, men ändå under gränsen för rattfylleri. 

När Eckerölinjens ms Eckerö lämnade Grisslehamn i fredags morse var det med sin tio miljonte passagerare ombord.

TRAFIK Under tre veckors tid pågår grävningsarbeten för en avloppsledning i Långnäs hamn i Lumparland. Grävning, schaktning och dikesfyllning sker etappvis av entreprenören för att minimera eventuella trafikstörningar.

TINGSRÄTTEN En kvinna åtalades för misshandel av sitt

minderåriga barn. Enligt åtalet ska hon ha slagit barnet på smalbenet.

I förhör nekade dock barnet till att någon misshandel skulle ägt rum och också kvinnan nekade.

TINGSRÄTTEN 19-åring körde i december från Strandgatan i Mariehamn till Köpmansgatan där han stoppades av polis. Han blåste 1,25 promille.

Medvetslöshet och en framtand som skadades så svårt att den måste ersättas med en protes.

Det blev följderna av den misshandel som en man utsattes för ombord på fartyget ms Galaxy i november 2015.

JOMALA Inför 2016 satte Jomala kommun upp några miljömässiga mål. Man ville att koldioxidutsläppet och antalet körda kilometrar inom förvaltningen inte skulle öka trots befolkningstillväxten och den utvidgade förvaltningen.

Hur kan man förstärka Färöarnas roll i det nordiska samarbetet?

Åländska Evolver Investment Group är ny delägare i svenska Cremab Isolering AB. Det skriver Evolvers partner Lasse Kittelsen i ett pressmeddelande.

Viking Line är bäst på service till havs. Det anser de personer som deltagit i undersökningen Service Score, som årligen mäter hur nöjda kunderna är hos närmare 200 svenska företag, myndigheter och organisationer.

En person är missstänkt för narkotikabrott och straffbart bruk av narkotika samt rattfylleri efter att ha kört bil påverkad av bland annat amfetamin.

Ärendet om ett tilläggsanslag på 250.000 euro för byggandet av en torrdocka till Pommern blev bordlagt av stadsfullmäktige i tisdags.