Alandia försäkring höll bolagsstämma under onsdagen och valde där styrelse för kommande verksamhetsår.

Landskapet har beslutat sig för att begära in anbud på ett nytt färjfäste i Åva för trafiken till Jurmo.

Den nuvarande angörningsrampen är gammal och i dåligt skick och behöver bytas ut. Samtidigt behöver ny kajkonstruktion byggas.

Ålands tingsrätt dömer en 57-årig man för rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten till 55 dagsböter om 42 euro, totalt 2.310 euro.

En 31-årig man försökte i fjol föra in narkotika till Åland. Preparaten skickades till mannens adress per post från Tjeckien, men stoppades av posttullen i Vanda.

En 20-årig man döms av Ålands tingsrätt för straffbart bruk av narkotika och rattfylleri.

En motorcykelförare noterades för fortkörning vid Sjukhusvägen i Mariehamn. Polisen försökte stoppa föraren, men hen fortsatte norrut längs Godbyvägen i Strandnäs. I höjd med Odalvägen slutade jakten.

En mopedist körde mot enkelriktat på Storagatan i Mariehamn och blev stoppad av polis. Polisen misstänkte att mopedens konstruktion ändrats så att effekten höjts och det konstaterades att den går att framföra i cirka 70 kilometer i timmen.

Under en trafikkontroll vid ett färjanlöp i Västerhamn strax före midnatt i måndags granskades 76 fordon. En förare misstänks för grovt rattfylleri efter att hen blåst 1,52 promille.

Polisen stannade ett fordon vars finska registreringsbrickor inte längre var giltiga. Ett ägarbyte hade inte gjorts inom utsatt tid och fordonet belades med körförbud.

På måndagskvällen kallades polisen till korsningen Godbyvägen-Önningebyvägen i Prestgårdenby i Jomala. En trafikolycka, som betecknas som singelolycka hade skett.

Saltviks kommun planerar att bygga en gång- och cykelväg i Haraldsby mellan Södernäsvägen och Haraldsbyvägen.

Under söndagsmorgonen hämtades en person från Eckerö för att höras om ett misshandelsärende som inträffat under helgen.

När polisen utfört alkotester i Lemström så havererade patrullbilen, bilen fick bogseras från Lemland. Under alkotestet granskades drygt 70 förare, samtliga var nyktra.