Med framförhållning och bra planering stod Åland redo att ta emot de ökända polska supportrarna.

Kommentarer

Dom supportrar till det

Dom supportrar till det polska laget vi såg på stan var män i sextioårs åldern . Jaha, är det dom som ska slå sönder stan tänkte vi ? ? Nog har jag upplevt att många s k vanliga turister beter sig betydligt värre , speciellt finska grupper !Vi kanske skall ha inreseförbud till Åland , då får vi lugn och ro ! Idrotten skall vara med och betala notan för polisinsatsen ! !

Ha ha det var inte att

Ha ha det var inte att överdriva från medias sida. Erkänn isället att Ålandstidningen blivit en tidning som motsvarar de svenska kvällstidningarna. När inte ens ledarna längre är av god journalistisk kvalite då är den löjliga skrämselartiklarna och 24 timmars bevakningen en stor sak. Har ni följt upp mediauppståndelsen och de förvränga analyserna i Rysslands största press efter fredsmötet. Pajasar är vad ni är.

Folk driver fortfarande med

Folk driver fortfarande med Kina för att de ansågs sig vara mittens rike. Jag hoppas så få som möjligt utanför Åland läst dessa artiklar, som Ålänning får man skämmas. Att sen förvänta oss att någon i Helsingfors skall ta oss på allvar... ha ni...

Visserligen inte mer än

Visserligen inte mer än liksom en tredelad doktorsavhandling, men ändå! Tack vare ovanstående ”Findus-tyngda” analys av ledarsidan ... ja, vad kan man annat än falla till föga inför denna smått otroliga exklusivitet? Kanske rent av producerad per mobiltelefon, dessutom? Och som lök på laxen följer avhandlingens tredje inlaga, citat: ”Uppträder man som ett skämt måste man tyvärr acceptera att bli betraktad som ett skämt”. Det var just det, jo ... i humanitetens namn, Amen.

Om ett par veckor är semestern slut för landskapsregeringen. Då väntar en höst med utmaningar både utifrån och inifrån.

Inom bara några få år kan spännande teknikgenombrott ske i två branscher som är viktiga på Åland, sjöfart samt packning av varor.

Det finns just nu många som gläds över att partiet Sannfinländarna förintat sig genom delning och man menar att nu är populismens villfarelser över. Men det är nog tyvärr en alltför optimistisk tolkning. Mer troligt är att den europeiska populismen går mot en än mer kompromisslös fas.

Ingen kunde för några år sedan ens i sina vildaste fantasier föreställa sig att IFK i framtiden skulle spela i Champions League – fotbollens absoluta finrum. Men är en 9–0-förlust verkligen något att hylla i efterhand?

Arbetslösheten är rekordlåg och de åländska företagen ser mer positivt på framtiden än på flera år. Trots detta finns det mycket som pekar på att sämre tider kan vänta runt hörnet. Är landskapsregeringen beredd på att vidta stimulansåtgärder i fall så skulle ske?

Tiotusentals hackade kameror världen över. Samtidigt skriker vi efter mer övervakning. Vad är vi beredda att betala för säkerhet?

Varken IFK Mariehamn eller de grönvita supportrarna har något att förlora i kvällens match i Polen.

Om Åland vill älskas av turisterna måste man bjussa lite också. Debatten om att husbilarna på kajen mot Lilla holmen tar upp parkeringsplatserna är både snål och kontraproduktiv.

Det är märkligt hur kortsynta finländska politiker blir när det kommer till frågor om språkinlärning och språklig kompetens.

Sprututbytesprogrammet är ingen okontroversiell fråga, men faktum är att det följer i spåren av internationella rekommendationer och vedertagen praxis. Sprututbytet kommer att gagna hela det åländska samhället.

De åländska hushållen häftar allt mer i skuld till bankerna. Att många har glömt vad som är en normal räntenivå är illavarslande.

Efter kravallerna i Hamburg i samband med G20-mötet föreslår Tyskland ett europeiskt register över vänsterextremister.
En oerhört komplicerad fråga.

Det åländska jordbruket är till stor del uppbyggt kring animaliska produkter, samtidigt som den globala vegantrenden bara blir starkare.

Fler ledare