Den nya planen för trafiken i Mariehamn är inte speciellt ny i fråga om idéinnehåll. Den är en variation på temat få bort bilarna från stadskärnan som Mariehamn i decennier nu har anammat.

Kommentarer

All denna stenläggning

All denna stenläggning överallt ! Det är besvärligt att köra bil, cykla, promenera. Så för vem har man stenlagt stora delar av centrum ? Försäljarna av sten ? Ju mer man plottrar i centrum , desto fulare och obekvämare blir det !

Tack, BME, för denna ledare,

Tack, BME, för denna ledare, ord i rättan tid! Jag har frågat City Mariehamn, som beskylldes för eländet, men de var oskyldiga, och typiskt nog inte tillfrågade. Pensionärsföreningen torde ha tagit upp saken, men behöver understöd. Och vad säger äldrerådet?. Torggatan är bra som den är, ett ute-rum i centrum. Tillfälliga avstängningar t.ex. för julmarknad har fungerat bra, Lions loppmarknad m.m. också.. Parkeringarna är ju korttids, precis som de skall vara. Stenpollarna är meningslösa, fula, lätt påkörda, och tvingar trafiken till sicksack, men de är nog dyra att gräva upp. Om Torggatan skulle, avstängas mer än nu, vore det ett effekltivt sätt att hålla äldre utestängda från stadens centrum. Staden kunde sluta med att anlita utomstående, oerfarna konsulter för dessa arrangemang, och i stället låta de egna tjänstepersonerna planera, tillsammans med bl.a. stadens äldre. Storagatan har redan förstörts som huvudled; Ålandsvägen är på gång. Och dina påpekanden om cyklister är på pricken; de kan ju stiga av cykeln! Nu måste man ta förnuftet till fånga. Lämna Torggatan i fred!. Annars behövs ett åldrings- och köpmansuppror. TACK än en gång BME!

Tack Benita! En mycket fint

Tack Benita! En mycket fint och klokt skriven ledare, men man undrar varför inte politikerna o stadens tjänstemän aldrig lär sig lyssna på sina medborgare. En sak som vore värt att satsa pengar på är Torget, vilket är så fult, kalt, kallt och dött.

Legia Warszawa har bland de mest hårdföra supportrarna i hela Europa, men samtidigt talar mycket för att matchen i Mariehamn blir en lugn historia.

Det finns de som hävdar att man lär sig bättre om man antecknar och skriver ner viktiga fakta, sambandet mellan hand och hjärna är viktigt.

Isberg som smälter, farliga virus som frigörs, snabba fartygsrutter som blir tillgängliga och olja och naturgas i massor.

Arktis kan bli världens nästa stora konflikthärd.

Nu väntar en spännande diskussion om lagtinget ska godkänna en rapport som präglas av flera tunga bakslag för åländsk del.

Sandbergs slutsatser är en rejäl tankeställare för en regering som hittills propsat på att själv rita kartan ned till minsta detalj.

Den starka reaktionen mot Sannfinländarnas nye ordförande Jussi Halla-aho och den politik han står för är bara det senaste i raden av bakslag för Europas högerpopulister och ultranationalistiska rörelser.

För några år sedan var det få som trodde att världen på allvar kunde ställa om till förnyelsebara energikällor, men just nu är det precis vad som håller på att hända.

Grattis Sipilä och Orpo. Äntligen integritet och kurage i grundläggande värdefrågor, efter flera år av mumlande.

I dag möts de finländska regeringspartierna för en överläggning om regeringens framtid efter ordförandebytet hos Sannfinländarna. Man får räkna med att det finns mängder av partipolitisk strategi som spelar roll i diskussionerna.

Det pågår en global trend där lunchätandet på restaurang minskar kraftigt. Vi får hoppas att inte denna trend når Åland.

Det verkar som den önskade uppdateringen till alla delar inte trillar ned uppifrån. Men det är inte det enda sättet att skapa en livskraftig självstyrelse och har inte heller varit det historiskt.

Identitet är ett brännhett aktuellt begrepp som många använder i debatten för egna ändamål.
Det gäller att vara uppmärksam på hur.

Ålandsdelegationens nej till förslaget på hur vårdreformens effekter på Åland kan neutraliseras är ett stort bakslag. Det öppnar dessutom upp för en ny strid mellan landskapet och Finansministeriet.

Fler ledare