Grattis Sipilä och Orpo. Äntligen integritet och kurage i grundläggande värdefrågor, efter flera år av mumlande.

Kommentarer

Kanske detta löser

Kanske detta löser plånboksfrågorna, hamnrokaderna rita streck i kommunkartan eller bankskatten i Sverige som många ledare så elegant analyserat. Kortrutten godkänd, kommunsammanslagningarna snart i hamn, tidigare förslag till bankskatt helt omarbetat och plånboksfrågorna i kommunsammanslagningen skiter alla i. Bra track Niklas. Synd att politikerna tagit åt sig av dina argument för satsningar för politikerna kan inte göra näringspolitiska satsningar som du avser hur gärna de än skulle vilja. Dags att äta upp mössan?

Glömde det briljanta

Glömde det briljanta förslaget att vinsterna från kommunsammanslagningarna skall överföras till skattesänkningar. Ha ha så dumt. Ändring i kommunstrukturen är ett projekt vars effekter är långsiktiga och där den negativa kurvan kanske vänder om först 5 år. Du snackar om skattesänkningar år 2019. Äpple och apelsiner? Nej körsbär och vattenmelon.

Oj, skall vi buga och bocka

Oj, skall vi buga och bocka när det kommer dekret från LR med FinlandsFellman i spetsen ? På Åland , upplysningsvis, gillar vi inte tvång trots sossespråkrörets ihärdiga försök att försvara denna ickeåländskavänliga regering.Försöka duger tydligen !

Legia Warszawa har bland de mest hårdföra supportrarna i hela Europa, men samtidigt talar mycket för att matchen i Mariehamn blir en lugn historia.

Det finns de som hävdar att man lär sig bättre om man antecknar och skriver ner viktiga fakta, sambandet mellan hand och hjärna är viktigt.

Isberg som smälter, farliga virus som frigörs, snabba fartygsrutter som blir tillgängliga och olja och naturgas i massor.

Arktis kan bli världens nästa stora konflikthärd.

Nu väntar en spännande diskussion om lagtinget ska godkänna en rapport som präglas av flera tunga bakslag för åländsk del.

Sandbergs slutsatser är en rejäl tankeställare för en regering som hittills propsat på att själv rita kartan ned till minsta detalj.

Den starka reaktionen mot Sannfinländarnas nye ordförande Jussi Halla-aho och den politik han står för är bara det senaste i raden av bakslag för Europas högerpopulister och ultranationalistiska rörelser.

För några år sedan var det få som trodde att världen på allvar kunde ställa om till förnyelsebara energikällor, men just nu är det precis vad som håller på att hända.

I dag möts de finländska regeringspartierna för en överläggning om regeringens framtid efter ordförandebytet hos Sannfinländarna. Man får räkna med att det finns mängder av partipolitisk strategi som spelar roll i diskussionerna.

Det pågår en global trend där lunchätandet på restaurang minskar kraftigt. Vi får hoppas att inte denna trend når Åland.

Det verkar som den önskade uppdateringen till alla delar inte trillar ned uppifrån. Men det är inte det enda sättet att skapa en livskraftig självstyrelse och har inte heller varit det historiskt.

Identitet är ett brännhett aktuellt begrepp som många använder i debatten för egna ändamål.
Det gäller att vara uppmärksam på hur.

Ålandsdelegationens nej till förslaget på hur vårdreformens effekter på Åland kan neutraliseras är ett stort bakslag. Det öppnar dessutom upp för en ny strid mellan landskapet och Finansministeriet.

Att skydda samhället mot terror tycks vara en omöjlig uppgift. Men man måste försöka hålla jämna steg med terrorismen när den muterar och byter skepnad och så bör man nog fundera på hur man rapporterar om terrorn.

Fler ledare