Både investeringsvilja och muskler verkar finnas hos den nya tilltänkta ägaren.

Kommentarer

Absolut den sämsta analysen

Absolut den sämsta analysen jag läst. Byggnaden är inget värd. 10 miljoner är inget för den nya ägaren. De köper tekniken. Varför tror ni inte att nuvarande ägarna bara säljer 80 % åt kinesrerna? Alla förstår nog vad detta innebär gör framtida fiskodling. Skulle ägarna få hålla 20% skulle det vara som att äga 20 % i Alko, en money mashine. Men det alternativet har de inte. Kineserna som huvudägare skulle bara ordna en ny emission på 3 miljarder så är saken löst. För fan ekonom Niklas, tror du kineserna kommer att odla fisk på LAND på ÅLAND för den ASIATISKA marknaden? Du vet för lite hur kapitalmarknaden fungerar.

.China Overseas Holding Group

.China Overseas Holding Group ligger på topp 30 på listan över världens största företag. Jag blir så besviken på en ledare som denna. Första tanken måste ju vara, sitter Fifax på några patent? Om ja, då kan vi sluta analysera för då vet vi vad kineserna köper. Om inte, vilken know-how är det de betalar för? Knappast någon för det kan ge VD:n en miljon för att få ut denna information och slippa skiten i Eckerö (så klart inte men ni förstår tanken). Då blir sista frågan, fiskynglen. Har Fifax lyckats få fram fiskyngel som kineserna är villiga att betala för. Om ja, beror det på att kineserna anser att det är billigare att betala för dem än tiden det tar att själva odla fram dem. Sen tycker jag att det är intressant, hur hittade kineserna Fifax? Inte hittade de Fifax men personerna bakom Helmet har internationella kontakter som på något viss hittade någon på China Overseas Smart City Technology Fund. Tro mig, detta är en bragd för det är inte lätt att få någon på en enorm utvecklingsfond som denna att lyssna. De förvaltar 13 miljarder men summan är irrelevant. Behovet styr fondens kapital och investeringsmöjligheterna styr behovet.

Sista frågan. Om något varit

Sista frågan. Om något varit känt länge varför har vi inte läst detta i tidningen Lampi. Sysslar du med grävande journalistik eller är du en historieberättare? Jag vet att du är en historieberättare men är det faktiskt ditt uppdrag?

Nu som trovärdigt upplyst om

Nu som trovärdigt upplyst om ”investerargruppens frontman, Ålandsvännen Pentti Kulmala”, och hans inställning till Åland – nu är Gräsrot den förste att beklaga alla eventuella bekymmer Kulmala åsamkas av oförmågan som så tydligt, både länge och regelbundet, har framkommit angående den interna ”skötseln” av Fifax på ort och ställe – i både produktions- och affärsmässigt perspektiv. I det senare perspektivet framträder den påfallande nonchalansen gentemot både allmänhet och myndigheter som tydligast. Själva ”flytten” av Fifax, också den torde vi med tiden bli medvetna om – helt och hållet oberoende av vad en viss motsvarighet till ”Kejsaren af Portugallien” siar om.

Om ett par veckor är semestern slut för landskapsregeringen. Då väntar en höst med utmaningar både utifrån och inifrån.

Inom bara några få år kan spännande teknikgenombrott ske i två branscher som är viktiga på Åland, sjöfart samt packning av varor.

Det finns just nu många som gläds över att partiet Sannfinländarna förintat sig genom delning och man menar att nu är populismens villfarelser över. Men det är nog tyvärr en alltför optimistisk tolkning. Mer troligt är att den europeiska populismen går mot en än mer kompromisslös fas.

Ingen kunde för några år sedan ens i sina vildaste fantasier föreställa sig att IFK i framtiden skulle spela i Champions League – fotbollens absoluta finrum. Men är en 9–0-förlust verkligen något att hylla i efterhand?

Arbetslösheten är rekordlåg och de åländska företagen ser mer positivt på framtiden än på flera år. Trots detta finns det mycket som pekar på att sämre tider kan vänta runt hörnet. Är landskapsregeringen beredd på att vidta stimulansåtgärder i fall så skulle ske?

Tiotusentals hackade kameror världen över. Samtidigt skriker vi efter mer övervakning. Vad är vi beredda att betala för säkerhet?

Varken IFK Mariehamn eller de grönvita supportrarna har något att förlora i kvällens match i Polen.

Om Åland vill älskas av turisterna måste man bjussa lite också. Debatten om att husbilarna på kajen mot Lilla holmen tar upp parkeringsplatserna är både snål och kontraproduktiv.

Det är märkligt hur kortsynta finländska politiker blir när det kommer till frågor om språkinlärning och språklig kompetens.

Sprututbytesprogrammet är ingen okontroversiell fråga, men faktum är att det följer i spåren av internationella rekommendationer och vedertagen praxis. Sprututbytet kommer att gagna hela det åländska samhället.

De åländska hushållen häftar allt mer i skuld till bankerna. Att många har glömt vad som är en normal räntenivå är illavarslande.

Med framförhållning och bra planering stod Åland redo att ta emot de ökända polska supportrarna.

Efter kravallerna i Hamburg i samband med G20-mötet föreslår Tyskland ett europeiskt register över vänsterextremister.
En oerhört komplicerad fråga.

Fler ledare