IFK Mariehamn har satt Åland på kartan med en stark och inspirerande berättelse.

Nu lär arenafrågan bli hetare än någonsinEfter IFK Mariehamns sensationella säsong i Tipsligan lär arenafrågan blossa upp igen. Det är kanske dags att ta fotbollen på allvar och faktiskt satsa på ett riktigt fotbollscentrum en gång för alla.

Äntligen!
Självstyrelsens önskan att vara en part, ett subjekt, i diskussionerna om Ålands särställning får stöd på högsta ort.

GMO-grödorna står vid ett vägskäl. På samma gång som det sker stora sammanslagningar inom branschen vänder många jordbrukare utsädena ryggen.

I sig kan det vara ett riktigt beslut att byta ut Jarl Danielsson som styrelseordförande för Paf, men sättet man gör det på och hur man motiverar beslutet är obegripligt.

Clownskräcken som just nu sprids bland främst barn och ungdomar gör det viktigare än någonsin att ta ansvar för vilka historier vi för vidare.

När en pojke som är åtta år inte kan läsa och är i behov av hjälp från barn- och ungdomspsykiatrin, då måste stödet sättas in direkt.

Vårdö valde att säga nej till flyktingar av ekonomiska skäl, men frågan handlar om mer än pengar.

Med Sannfinländarna vid makten och finländsk ekonomi i kris är tidpunkten den sämsta tänkbara för en självstyrelsereform.

Vårt grundläggande behov av sammanhang som är större än oss själva har helt drunknat i den rasande debatten om julkyrkan. En debatt som egentligen handlar om förändringsoro och som skulle vinna på att lyftas upp från detaljnivån.

Stallhagen är ett av få åländska placeringsobjekt med tillväxtpotential, men om det är en bra affär att teckna aktier i den kommande emissionen måste man bedöma själv.

Allt tyder på att myndigheter har brustit när det gäller knivdådet i Godby. Nu måste ansvariga gå till botten med vad som hände.

 

Bränd av den senaste tidens politiska bakslag understryker lagtinget åter juridikens viktiga roll i självstyrelsesystemet.

Kansliminister Nina Fellman (S) säger att hon vill ha en öppen dialog om kommunreformen baserad på fakta, men hon utgör själv det största hindret mot en sådan.

Fler ledare