Landskapet framstår som alltmer udda med sitt ensidiga fokus på vård i offentlig regi. Men en förändring kan nu kanske vara på gång.

Den nya regeringen har stora ambitioner med sin näringspolitik. Men har man kraften att förverkliga den?

Tidens tand gnager obönhörligen sönder våra minnen. Därför är det mycket glädjande att regeringsprogrammet speciellt nämner digitaliseringen av vårt kulturarv.

Regeringen lovar bryta trenden med ökande underskott. Men vilka besparingar och reformer som ska leda hit konkretiseras ännu inte.

Ägaren Viking Line har gjort en tvärvändning och vill nu lägga ner Park restaurang, men restaurangen är värd ett bättre öde än så.

I veckan får Åland en ny regering med liberal majoritet. I Sverige har Folkpartiet beslutat byta bort det 80-åriga namnet mot Liberalerna. Så vad är det som nu gör liberalismen så populär – och svårfångad?

Barbarerna i ISIS verkar tyvärr bara förstå ett språk.

Åland har alla skäl att nyfiket och med öppet sinne följa det som händer i Sverige och nu även Finland.

I går var det internationella antibiotikadagen. Nya rapporter visar att såväl användningen av antibiotika och mängden antibiotikaresistenta bakterier fortsätter öka.

Bilister med ett trasigt halvljus har blivit allt vanligare i trafiken, vilket inte gynnar trafiksäkerheten på något sätt.

Attentaten mot oskyldiga civila i Paris har skakat om hela Europa. Kanske händelserna bidragit till att stärka gemenskapen men de har också gett upphov till nya sprickor och andra förhållningssätt.

I ett avseende finns nu förutsättning för en ärligare ekonomisk debatt.

Den privata vårdsektorn har gjort stora investeringar men är underutnyttjad. Allt fokus ligger fortfarande på offentliga ÅHS.

Snowden är, bland mycket annat, en bricka i det politiska spelet mellan USA och Ryssland.

Fler ledare