Debatterna rasar på de åländska Facebooksidorna. Alldeles för ofta kör diskussionerna i diket på grund av personliga påhopp och självupplevd kränkthet.

Mordet på oppositionspolitikern Nemtsov visar i blixtbelysning vilka krafter som släppts lös i den ryska politiken.

Bevare oss från antydningar om att folk som jobbat eller studerat någon annanstans inte är tillräckligt åländska.

Larmrapporterna om livsmedel duggar tätt. Men hur tillförlitliga är de egentligen och vad får de för betydelse för vardagliga val?

I fredags kom nyheten att Tallink beställer sin egen Grace, som man sätter in på sin viktigaste rutt mellan Tallinn och Helsingfors.

Riksdagsvalet ser ut att bli riktigt spännande den här gången. Det är uppfriskande för demokratin.

Framgångsrik näringspolitik bygger rimligen på att man har med sig dem som ska göra jobbet.

Vi definieras av våra berättelser. Den åländska litteraturen är både vital och viktig.

En fjäder i hatten till Nordiska rådet som insett att man inte kan utesluta Åland från en rätt som övriga självstyrda områden i Norden har. Men motståndsandan i huvudstadskretsar österut tycks leva sitt eget liv.

Förslaget om att dela direktör är ett erkännande av att det finns överlappningar och dubbelarbete.

Viking gör en vinst efter skatt på nästan 30 miljoner och betalar ut den största dividenden på fem år, men verkligheten är inte lika munter som dessa siffror ger sken av.

Ska man diskutera höjda politikerlöner med någon som helst trovärdighet måste man rimligen också ta sig an den fråga som medborgarinitiativet nu förtjänstfullt lyfter.

Vi vet ju av 1900-talets erfarenheter att Åland alltid är en faktor som tas med i militära ekvationer och därför bör vi kräva upplysning om hur Åland berörs av ökat försvarssamarbete mellan Finland och Sverige.

I public service-kanaler borde det vara självklart att alla röster hörs. Men i dag är det ofta olika grupper som lyfts fram i debatterna medan andra är helt bortglömda.

Fler ledare