IFK Mariehamn borde skrota tanken på en egen, större fotbollsarena.

Det är ett halvår till lagtingsvalet och partierna är sedan länge i full gång med att vaska fram kandidater. Redan har det presenterats några intressanta namn.

Låt Stafettkarnevalen vara den inkluderande och välkomnande fest för alla barn som den säger sig vilja vara. Att förbjuda regnbågsflaggor går emot hela grundsyftet.

I går inträffade den första vildsvinsolyckan på Åland, förhoppningsvis blir det även den sista.

Skärgårdskommunerna står inför ett vägskäl. Satsar man inte nu riskerar de att gå samma väg som öarna i Stockholms Skärgård: Avfolkade och utan social service.
I Norge har man begripit vikten av att behålla skola, sjukvård och äldreboenden även i små ö-samhällen.

Vill man ha verklig jämställdhet i samhället och i näringslivet gäller det att man ser till att kvinnor på lika villkor kan konkurrera om vd-platser, om mellanchefsplatser och om positioner på arbetsmarknaden där de kan förändra synen på kvinnor.

Intresset för antikviteter och konst är stort på Åland. Men det gäller att se upp. Risken att åka på en blåsning och köpa en förfalskning finns där.

Med valet av Bert Häggblom visar Obundna att man tänker finnas kvar. Men i vilken form är fortfarande oklart.

Om vänner överges i nöd är det inte sagt att de finns kvar när de behövs igen.

Sannfinländarna ser ut att gå in i den finländska regeringen. Vad betyder det för Finland och Åland? Jomalabon och statsvetarprofessorn Göran Djupsund reder i en gästledare i Ålandstidningen i dag ut vilka Sannfinländarnaegentligen är och vad de vill uppnå med makten.

Ska Auschwitz, synonymen för mänsklighetens mörkaste brott, verkligen göras till ett kraftuttryck?

Styrelsen för Ålands radio och tv har begått ett närmast komplett haveri i chefsfrågan.

Landskapsregeringen har slagit fast en ny ägarpolicy för sina bolag. Nu gäller det att även börja följa dessa riktlinjer.

Oavsett vem som sitter i regeringen är det viktigaste nu att den agerar för att återställa tillväxt och sunda finanser.

Fler ledare