I dessa dagar talas det mycket om den förestående tidningsdöden och om att dagstidningarna inte har någon framtid. En naturlig utveckling av pessimismen när man följt utvecklingen inom branschen där sparandet under många år varit nyckelordet.

Hemsidan regeringen.ax är en skam för landskapet och Åland som samhälle.

Vi får aldrig glömma vad som hände med Estonia för 20 år sedan, för då glömmer vi samtidigt flera viktiga läxor för framtiden.

En för långt driven kontrolliver blir snabbt en våt filt över tillväxt och framtidstro.

20-årsminnet av Estoniakatastrofen rör upp minnen ur tidens bottenslam. Det aktualiserar också frågan om hur vi hanterar maritima monument, som vrak och vrakdelar. Bogvisiret från Estonia söker fortfarande sin definitiva placering.

Trafiksituationen i staden är en tickande bomb som man måste börja desarmera.

Ryssland fortsätter att utvidga den ukrainska konflikten. Med ständiga kränkningar i luften, lögner och rättsövergrepp kan den bara växa.

Skolor, sjukvården och arbetsgivare borde bli bättre på att tillvarata nya rön om de positiva effekter fysisk träning har.

I jämförelse med Skottland är den åländska självstyrelsen gammal. Skottarnas moderna parlament i Edinburgh grundades först 1999 medan det första åländska lagtinget samlades 1922.

ÅF-ledarens beröringsskräck med det finska närmar sig det löjeväckande.

Ska vi ha en polisstyrelse på Åland och hur ska vi förhålla oss till språkfrågan inom polisen? Förre polismästaren Teijo Ristola lyfter upp flera viktiga frågor på bordet.

Socialdemokraternas firande hade uteblivit om inte ett parti med rötter i nynazism gjort en historisk framryckning.

Valrörelsen är slut och Sveriges folk har valt en ny riksdag. En riksdag som måste förhålla sig till en allt mer osäker omvärld.

Givetvis ska lantrådet delta i ambassadörsdagarna. ÅF-ledarens kritik vittnar om en insnöad syn på kontaktbygge.

Fler ledare