Det verkar osannolikt att man skulle dra igång ett projekt av den här kalibern utan att ha något klart.

Nu börjar snart bygget av en ny skejtpark. Äran tillkommer en grupp privatpersoner som engagerat sig genom att satsa tid och pengar.
En glädjande nyhet nu när talkoandan är på reträtt.

Det finns skäl att syna de egna attityderna och fråga sig om förbud och hårda nypor verkligen är det bästa vi kan åstadkomma när det gäller att lösa problemet med tiggeri.

Skördefesten har goda skäl att införa en parkeringsavgift, men sättet man valt att göra det på har varit allt annat än smidigt.

Sannfinländarnas nej var väntat. Var Samlingspartiet står är oklart.

Har man berusats av sin nyvunna storhet i kommunen och vill kröna allt med ett monument? Eller saknar man bara kompass och riktning?

Var rädd om kulturnatten. Visa omsorg om de nischade evenemangens särart så att de inte späs ut till allmänna gatufester.

Dörrarna har aldrig stått på vid gavel hos Paf, men de senaste månaderna har de varit totalstängda.

Hösten är precis om hörnet och höstutgivningen av böcker har börjat. Och någonting har hänt med bokmarknaden och då menas inte e-boksutgivningen.

Att idrott och politik inte hör ihop är lögn. I sina ljusaste stunder kan de två, tillsammans, flytta berg.

En färsk undersökning pekar på att ålänningar konsumerar mer antibiotika än övriga finländare. I en global kontext är den nordiska konsumtionen överlag låg, men antibiotikaresistenta bakterier sprids även här ute i samhället. Antibiotikaresistens är just nu ett av de mest akuta hoten som mänskligheten står inför och kunskapen bland allmänheten är dessvärre fortfarande låg.

Samtidigt har alltsammans tillförts viss extra krydda i sommar av att förre partiledaren Jörgen Strand flaggat för en comeback i politiken.

Hur man än ser det så är alla studieerfarenheter viktiga. Man ska också komma ihåg att ta vara på alla möjligheter som ges att utveckla sidospår och lära sig udda saker.

Tallink fortsätter att öka kraftigt på rutten Helsingfors–Tallinn, något som bör oroa de åländska konkurrenterna. Speciellt eftersom man nästa sommar även tvingas tampas med nya Megastar.

Fler ledare