En utställning som tar sin utgångspunkt i en bok. Det är vad Eckerö post- och tullhus bjuder på i sommar. Nio konstnärer fyller rummen och många av verken visas dessutom för första gången på Åland.

Nanna Sjöströms stora halvabstrakta tavlor ser ut som målningar, men är i själva verket stora grafiska blad.
– De är gjorda i en teknik jag till största del utvecklat själv. Jag beskriver det som att de är något mitt emellan målning och grafik, säger konstnären.

Nu seglar snart fyrmastbarken Herzogin Cecilie i Västra hamnen i modellstaden. Bengt Johnsson har donerat en nygjord modell.

I höst bjuder stadsbiblioteket på nya sagostunder, inte bara på svenska utan också på finska och lettiska.
– Och så lanserar vi en läsutmaning för barn som inte hunnit börja skola, säger bibliotekarie Annica Andersson.

Edit och Levi Erikssons minnesfond tilldelar i år tolv åländska ungdomar som bedriver musikstudier stipendier på totalt 7.350 euro. Nedan följer en lista på stipendiaterna.

Berättaren, upplevaren, ordsättaren i Håkan Kulves nya diktsamling ”Någonstans, alldeles nära” går med sinnena vidöppna genom den åländska naturen.

”Himmel! Vi är döda” bjuder på en fin balansgång mellan Stockholmsklyschor och lokal igenkänningshumor i en underhållande och lättsmält soppteater.

Nu är nästan alla rollerna i Kulturföreningen Katrinas
åländska uppsättning av operan ”Figaro 1917” besatta. Philip Björkqvist gör rollen som Figaro och Susanna sjungs av Frida Johansson.

När smärtan gjorde att Jenny Aakula inte kunde sova steg hon upp och målade stora expressiva målningar med fornnordiska motiv. 
– Motiven bara kom medan jag målade. De berättar min historia, säger hon.

Anders Gabriel Sundström har levt med Ludwig van Beethoven och hans musik hela sitt liv. Nu har han skrivit ett pionjärverk om hur det gick till när Beethovens musik kom till Sverige.
– Mycket av det här berättas faktiskt för första gången, säger författaren som själv är musiker och pianolärare på Ålands musikinstitut.

Tid finns inte. Det är ett begrepp som skapats av oss människor.
–Frågan är om vi har ett sjätte sinne för att uppleva just tiden, säger Folke Husell som skrivit den populärvetenskapliga boken ”Vad är tid?”

Ute med farliga sjörövare på ett förrädiskt hav på jakt efter samma skatt.
I dag är det premiär för ”Skattkammarön” på Svenska teatern i Helsingfors.
Med på sjörövaräventyret är åländska skådespelaren Alfons Röblom.

Konstnären och poeten Linda Smith har återigen fått ett hedersomnämnande i den litterära Solveig von Schoultz-tävlingen.
– Jag är lite förvånad men glad, säger hon.

Minna Öberg ställer ut förädlade författarporträtt och fantasieggande burktryck på Galleri Skarpans.