En utställning som tar sin utgångspunkt i en bok. Det är vad Eckerö post- och tullhus bjuder på i sommar. Nio konstnärer fyller rummen och många av verken visas dessutom för första gången på Åland.

På torsdag kväll hålls vernissage för utställningen ”Keramik” på Galleri Skarpans. Åtta åländska konstnärer deltar. En av dem är Peter Winquist som ställer ut interaktiva blomskulpturer.
– Bidraget är en hyllning till barockmusiken, säger han.

Årets orgelfestival närmar sig. På söndag drar man igång med första programpunkten och efter det fortsätter konserterna att lösa av varandra under veckan. Programmet är, som det brukar vara, varierat. Flera andra instrument utöver orgel gästar konserterna.
– Det vore inte någon riktig orgelfestival om vi hade haft enbart orgelmusik, säger arrangören Henryk Gwardak.

I kväll öppnar ”Galleriet” på Torggatan. I den nygamla utställningslokalen samsas en samling tavlor om utrymmet. Först ut att visa sina akvareller är Marlene Lindbäck och Gunilla G. Nordlund, och fler är redan på kommande.
– Vi har redan utställare inbokade ända fram till årsskiftet, berättar Hanna Wiik-Rosenqvist, verksamhetsledare på Ålands slöjd och konsthantverk.

Om ett par veckor är det finlandssvensk komedi på kommande. Brändö, Sottunga, Geta och Kökar får besök av Skärgårdsteatern i samarbete med Teater Povre.
– Det blir mycket fart och fläkt, säger Carla Fri, producent och skådespelare i pjäsen.

Åländska Sofie Asplund deltar under torsdagskvällen i finalen av Stenhammartävlingen.

Fotokonst i containrar vid Emmaus och performanace och utställningar vid Algots varv – i dag bubblar det av kultur i Mariehamn.

29 år efter byggstarten är miniatyrversionen av 1920-talets Mariehamn äntligen klar. Med de två sista montrarna är nu även västra stranden fram till Lotsberget på plats.

Konstnären Andrzej Olas ställer ut sin konst på Åland för tredje gången.
Den senaste tiden har han förändrat sitt sätt att måla.
– Det är en extrem skillnad, en helt annan berättelse, säger han.

Ett eget sagorum för små och stora, det inviger stadsbiblioteket i morgon. Här ska sagor och högläsning stå i centrum.

I dag hålls vernissagen för 2016 års Venedigbiennal, Biennale di Venezia, som är en av världens största och prestigefulla internationella konstutställningar.
Arkitekten Michael Donalds är på plats med utställningen om snigelhus.
– Vi är jättenöjda, säger han.

Livet som sjöman på varmare breddgrader var ganska lättsamt, i alla fall om man ser på de bilder som hänger på Ålands sjöfartsmuseeum. Fotoutställningen skildrar livets glada dagar ombord på skeppen under de långa seglatserna.

Läderknuttar på stålhästar möter riddare i skinande rustningar.
Fotografen Daniel Eriksson och konstnären Juha Pykäläinen visar olika typer av hjältar till häst och kvinnor med tyngd.

I sommar tar bildningsförbundet ABF upp en tidigare tradition och ordnar Kultur i mormors trädgård vid Övernässtugan i Mariehamn.