I vardagen bland kor och höns på gården på Bastö har Anki Lind plockat fram akrylfägerna. Bland annat har några av hennes får fått stå modell inför sommarens utställning i Eckerö.

I tisdags invigdes Ålands folkhögskolas Art park. I utställningen, som pågår hela sommaren, visar elever vid hantverkslinjens och nya linjens första årskurs sina verk.

Det kan låta som rotvälska, och är det till stora delar också. Amerikanen Michael Heyman jobbar med ljudpoesi där ordets betydelse står i skuggan av hur det låter.

Intresset för Mumin har fått honom att nu vistas på Åland.

 

Eckerö kommunstyrelse har beslutat att tillsätta en referensgrupp som ska hålla i kommunikationen med Fifax. 
– Vi ska ha en tätare dialog med Fifax och då underlättar det om man har en referensgrupp, säger kommundirektör Arsim Zekaj.

Med låten ”Vi två” tävlar 13-åriga Smilla Påvall i årets tv-sända MGP-final. – Orden och rytmen bara kom till mig, berättar hon.

Efter att ha fotat både bastubadare, tuppar och afrikanska kungar vänder nu Kenneth Bamberg kameran mot sig själv. Ålandstidningen har träffat den åländska fotokonstnären i Rom, där han i två månader jobbat med två olika fotoprojekt.

Konserterna står i kö på Ålands musikinstitut denna månad före sommarlovet. Och till hösten sänks antagningsåldern på sånglinjen.

Inspirerad av de åländska folkdräkternas färger och mönster har textilkonstnären Keathy Ericsson-Jourdan skapat nya blomstrande mönster i olika tekniker. ”Arvet” heter utställningen som är Ålands konstmuseums sommarsatsning. 

För sin text ”Jag är 25 år och expansiv” ges Ida Kronholm ett hedersomnämnande i Arvid Mörne-tävlingen, en litteraturtävling för unga. 

Alla 95 Eckeröbarn i åldern 2–13 år får gratis inträde till Smartpark och Leklandet under resten av året. 

Det föreslår kommunstyrelsen enhälligt. Men först måste fullmäktige säga ja till förslaget.

39-åringen som i tingsrätten dömdes till nio års fängelse för att ha skjutit mot poliser i Eckerö ska fortsättningsvis sitta häktad. Det har hovrätten beslutat.

Dikteposet Kalevala har fått inspirera sommarens stora utställning på Eckerö post- och tullhus: Kalevaland.
38 åländska konsthantverkare har tolkat dikterna i färg, form och text.

I höst sätter Robert Liewendahl upp den tredje delen i sin trilogi om Bolstaholm. Denna gång står Helena Sasse i centrum - bagarflickan som blev Ålands rikaste kvinna.

En man skadades svårt när han i måndags eftermiddag fick en elstöt vid ett nedmonterat vindkraftverk i Eckerö.
Arbetsplatsolyckan är anmäld både till polisen och arbetarskyddet.