Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Bildtext:

Bidler och kartor: Trafikavdelningen

Föreställ dig en vacker sommardag vid den åländska kusten: blå himmel, solen skiner och ljuset glimrar på vattenytan.

Mise låter meddela den 17 mars 2014 att man kommer att låsa sina återvinningsstationer för insamling av förpackningsmaterial? Hallå Mise, uppdraget för denna insamling upphörde den 31 december 2006.

En sista kommentar innan jaglägger av. ”Ett livskraftigt centrum” har åter fått det om bakfoten. Nu harbänkar monterats in i betongkolosserna på Torggatan, som en del av de ”urbanamöblerna”.

Det är synd att Malena Strandvall (i en artikel i fredagens tidning) ser det som att hon och de som är för den nya kortrutten till Jurmo är i ett läger och vi andra som är kritiska mot den i ett annat.

I torsdags låste Mise återvinningsstationen vid Kantarellen. Därmed är alla Mises återvinningsstationer låsta.

Det har under flera års tid funnits missnöje från föräldrahåll gentemot föreståndaren på Föglö daghem. Vi, undertecknade föräldrar, fick nog i december 2013, vilket framgår av en artikel i måndagens tidning.

Bästa Niklas Lampi det är ingen som längre kan ha undgått att du vill att pengarna ska satsas i Mariehamn och Jomala det har du tydliggjort i ett flertal ledare.

LR överväger att satsa miljontals euro för att spränga sönder delar av skärgården för att därmed bereda väg för den så kallade "kortruttstrafiken".

Efter att ha varit Mises kund i drygt tre år har jag nu redan andra gången fått en räkning som jag redan har betalt. Samma dag jag fick räkningen ringde jag till Mise och de lovade ”dubbelkolla” saken.

För några dagar sedan hölls ett snabbt hopkommet möte angående den blivande kortrutten på Jurmo. Det var det första större mötet som hållits och det hölls för att lugna och ta udden av de kritiska röster som börjat höras på ön.

replik

Granlund är fel ute om svenska språket skriver Carina Aaltonen den 11 juni i sitt svar på min insändare 9 juni, där jag ifrågasätter om det är språkpolitiskt riktigt att ÅHS godkänner anbud med bilagor på finska eller engelska.

Varför slår man ned blomsterängarna i staden när de är som vackrast?

Vi har varken midsommarstång eller blommor att glädjas åt. Det är som man kan gråta.

Vid senaste fullmäktige fördes ett par repliker mellan Sune Alén och mig gällande klasstorlekar utgående från ”Hälsa i skolan”. Jag tänkte bredda mina åsikter lite.

Fler insändare