Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Bemötande av Hans Åkerbloms insändare i den 27.11.

I regeringsprogrammet framgår det att landskapsregeringen har för avsikt att ge sextonåringar rösträtt på prov i kommunalvalet.

Inkommande helg marscherar människor världen över för att visa sitt stöd för ett bindande klimatavtal inför det kommande toppmötet i Paris.

Har själv bott i Sverige och flyttat tillbaka till Åland och måste varje år lämna in levnadsintyg vilket irriterar mig och jag är inte ensam om det, men tydligen så har ingen av oss tänkt tanken att man kunde ta upp detta till diskussion.

Anders Gustafsson, 1.000-tals människor vet och har belägg för att kolloidalt silver (KS) fungerar och många med mig vet att vitlök fungerar till exempel mot öroninflammation (det gör tydligen även KS om man droppar i örat under några dagar).

Stora rubriker och bilder samt bra gratisreklam åtminstone för en handlare, om vem som är billigaste handlaren med närproducerad mat. Skillnaden är marginell typ 0,64 procent mellan billigaste och dyraste.

Det läggs ”Käppar i hjulet för vindstödet”, i realiteten statligt stöd till ett åländskt bolag, Allwinds Ab med vd Henrik Lindqvist i spetsen.

Den 25 november firas den internationella FN-dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Amnesty påpekar att Finland hör till ett av de länder som har mest våldsbrott mot kvinnor, och trots upplysningsverksamhet finns inga tecken på förbättringar.

Bland annat Nya Åland oroar sig för att landskapsregeringen och utbildningsbyrån inte prioriterar högläsning i skolorna utan väljer att lägga ner det så kallade läsprojektet.

Hur kan ett åländskt utbildningsprogram främja fantasin och kreativiteten?

Vi upplever nu de största migrationsströmmarna till Europa i modern tid. Kanske någonsin. Detta är vi kanske överens om. Mariehamn har tagit emot de första flyktingarna från Mellanöstern i denna våg.

Regeringsprogrammet för de kommande fyra åren skrivs just nu som allra argast – jodå, det pågår in i det sista – och eftersom jag är en generös själ vill jag på det här viset bidra med några idéer till hjälp och inspiration.

Gällande förslaget att ändra det i lagtinget behandlade grundavdraget, är detta i sig inget Liberalerna motsätter sig.

Det verkar som om den avgående så kallade finansministern gjort Föglötunneln till sitt personliga attackområde och att han gör allt han kan för att bromsa det projektet.

Fler insändare