Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Biblioteksstörande personer läser vi om i Ålandstidningen den 20 juni. Störande element visas ut med mobiltelefoner. Jaha, ni har samma problem som här på biblioteket i Östhammar, det pratas vitt och brett.

Läste med intresse dagens ledare i Ålandstidningen.

Verkar som man skulle ligga lite efter i tankarna i Mariehamn vad gäller husbils turism.

En häpnadsväckande historia hemma på Åland om kvalmatchen till Champions League med en nota på tiotusentals euro för poliser och vakter. Om jag hade läst detta vid morgonkaffet hade jag fått det i vrångstrupen.

Bägge tidningarna har på ledarplats (10 respektive 18 juli) tagit upp den så kallade Ålandskommitténs betänkande till diskussion.

Efter att ha läst Liberalernas lagtingsledamot John Holmbergs analys av kommunernas bokslut för år 2016, slog mig tanken, att på detta ska väl någon svara, så blev det också.

Trots Emmanuel Macrons seger i det franska presidentvalet den 7 maj i år, befinner sig EU ändå mer i gungning än någonsin.

Nu sitter man och läser i tidningen den 10 juli att ni ålänningar har blivit samma stortjuvar som svenskarna, ute på kyrkogårdarna. Jag själv har blivit av med både blommor och ljus ur lyktorna vid mina svärföräldrars grav.

Visst är det tur att jag finns. Detta brukar jag tänka ibland när jag läser chefredaktör Niklas Lampis ledare. Vad skulle han annars skriva om när nyhetstorkan eller idétorkan sätter in?

Tack till företagaren Annelie Nylund vid Pensionat Solhem som lyfter den viktiga frågan om hur vi sköter om våra attraktioner. Åland är i dag utsatt för hård konkurrens av andra resmål.

Med anledning av rapporteringen i radion om bibliotekssituationen i Geta är det på sin plats att ge några fakta om de åländska biblioteken. Den åländska bibliotekslagen är tydlig med att ett allmänt bibliotek ska finnas i varje kommun.

Vi har fått läsa en insändare av ”K. Ivarsson” i Ålandstidningen den 29 juni. Jag vet att det finns en polisman Åke Mattsson som kämpat mot knarket hemma på Åland med regeringen. Jag har även påpekat själv hur det har urartat därhemma.

För en dryg vecka sedan väckte den afghanska 19-åringen Zakis fall stor uppmärksamhet bland annat på sociala medier. Zaki togs i förvar vid polisen i Reso söndagen den 2 juli, för att tvångsavvisas natten till den 4 juli.

Läser i Ålandstidningen att LR ska lägga ut ännu mer pengar på konsulter för det vansinniga kortruttsprojektet. Ett projekt som kommer att öka landskapets kostnader utan att ge bättre och snabbare skärgårdstrafik.

Fler insändare