Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Efter en alldeles ljuvlig och vindstilla påskhelg är det dags att återgå till vardagen med de utmaningar framtiden för med sig.

Den senaste tidens inlägg om vindkraftens vara eller inte vara tycks vara indelat i anhängare och motståndare till vindenergi. Men som utvecklingen är med ökat behov av elström borde vi nog anamma alla energiformer.

För några år sedan gjordes en ovanlig undersökning: Statistik- och utredningsbyrån frågade ålänningarna hur de tycker att kommunernas verksamheter ska organiseras.

Att sätta sig in i det maffiga LBU-programmet är ingen sinekur. Nåja det där med köttförädling har jag ju i generna sedan tre generationer tillbaka och numera är jag dräng på en djurgård så det ligger i eget intresse.

Läste om Judys hantverk som nu flyttat utanför stan i och med att Emmaushuset rivits. Hon berättade att hon inte får ha en skylt vid vägen som talar om att företaget finns. Det är så synd med den här inställningen till skyltning på Åland.

replik

Carina Aaltonen väljer att uppfatta mina frågor som kritik. Det är hennes val. I inlägget finns fyra frågor.

Vad menar socialminister Aaltonen, med att ”alla har ett ansvar”?

Till gruppen som arbetar med förvaltningsregler för våra lodjur.

Liberalerna och Ålands Framtid deklarerar öppet och ärligt för väljarna att de stöder vindkraftsbolagen på Åland och att detta ska i framtiden göras med Landskapets medel. Det är ytterst rakryggat att man i politiken går ut med öppna budskap.

En aktiv diskussion om våldtäkter på kryssningsfartyg i trafik mellan Finland och Sverige har blossat upp. Problem finns helt säkert och det finns ingen tvekan om att problemet har ökat - statistiken talar klart språk.

Mariehamns stad vill att alla taxiföretag ska gå med i ett elektroniskt färdtjänstsystem för att få köra

färdtjänst i Mariehamns stad.

Fler insändare