Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Det stundande EU-valet spås allmänt bli politiskt mera intressant än tidigare val.

Dagens debatt Självstyrelsepolitik

Axel Jonsson

Partiordförande Ålands Framtid

Lumparns botten är i så gott som utslaget skick, vilket framkom på det stiftande mötet den 9 april som hölls om att ännu försöka rädda Lumparn. Det var då jag fick reda på att norra Lumparns botten var i betydligt sämre skick än södra delen.

replik

Jerker Örjans skrev en lång och svamlande replik på tydliga frågor.

Märkte i förra veckan att Sparhallen redovisar 14 procent moms på panten istället för den rätta 24 procent, enligt deras kassakvitto.

Efter en alldeles ljuvlig och vindstilla påskhelg är det dags att återgå till vardagen med de utmaningar framtiden för med sig.

Den senaste tidens inlägg om vindkraftens vara eller inte vara tycks vara indelat i anhängare och motståndare till vindenergi. Men som utvecklingen är med ökat behov av elström borde vi nog anamma alla energiformer.

För några år sedan gjordes en ovanlig undersökning: Statistik- och utredningsbyrån frågade ålänningarna hur de tycker att kommunernas verksamheter ska organiseras.

Att sätta sig in i det maffiga LBU-programmet är ingen sinekur. Nåja det där med köttförädling har jag ju i generna sedan tre generationer tillbaka och numera är jag dräng på en djurgård så det ligger i eget intresse.

replik

Carina Aaltonen väljer att uppfatta mina frågor som kritik. Det är hennes val. I inlägget finns fyra frågor.

Vad menar socialminister Aaltonen, med att ”alla har ett ansvar”?

Fler insändare