Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Wikström (S) och Hallbäck (S) skriver att vi ska rädda public service och det är precis det jag också säger!

Ålandstidningen hade en artikel i veckan där man undersökt vilken flagga respektive kommun använder den 6 december. Direkt uppstod debatter i sociala medier och folk kände sig kränkta i ”båda läger”.

Det var ett märkligt beslut stadsfullmäktige tog angående höghus vid Strandgatan. Det är nästan så man känner doften av svågerpolitik. Har man makt i samhället får man igenom det man vill.

Vi Mariehamnsliberaler vill sammanbinda området från Mariebad till Gröna Udden till en allaktivitetspark för alla åldrar. Sjökvarteret, biblioteket och Tullarnas äng står för kulturen.

Nu vill jag komma med ett inlägg som jag tycker är mycket viktigt och som bör åtgärdas. Vi har en relativt stor nybyggnation på Åland men fortsättningsvis så byggs de flesta radhus – parhus – höghus utan egen energi/flödesmätning.

Igge beskyller en för att gå till attack när man försöker belysa den orättvisa beskattningen av pensionärerna. Politik är inget fantasyspel Igge utan en verklighet.

Det ser fruktansvärt ut vid Västra hamnen. Det står bilar parkerade överallt, vilket inte ser bra ut och det är väldigt svårt att hitta en parkeringsplats för de som reser med färjorna.

Beträffande flaggdiskussionen. Åland har sin egen flagga, samma sak med Sverige och Ryssland. Svenska konsulatet flaggar svenskt på självständighetsdagen. Ryska konsulatet flaggar ryskt på självständighetsdagen.

Den här veckan har budgetdebatten dominerat i riksdagen. Det finns nu en stor krismedvetenhet om ekonomin. Det viktiga är nu att vända den medvetenheten till något konstruktivt och framåtblickande.

Anna Holmström frågar vad näringslivet har att vinna på egen åländsk beskattning? Ett svar är att Åland kan anpassa och sänka vissa skatter.

Kommunsektorn är effektiv. Med detta sagt måste jag vara lika ärlig och nämna undantaget: Det största kommunalekonomiska misstaget under de senaste trettio åren står Finströms kommun för.

Vi bryr oss inte om vad Niklas Lampi skriver, vi bryr oss inte om hur tidningarna vinklar nyheter och fakta.

Efter min insändare om polisens situation på Åland belyser nu Ålandstidningen problematiken på nyhetssidorna. TACK. Polismästaren Maria Hoikkala förklarar läget kring de sju nyutexaminerade poliserna. Jag kan bara beklaga mig.

Arbetet med att bygga en ny bro mellan Vårdö och Töftö börjar nu på riktigt. Det är verkligen på tiden.

Fler insändare