Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Fredagens Ålandstidning med reportaget om de tiggande romernas situation och de närmast människohandelslika förhållanden de befinner sig i hinner knappt komma ut före kapporna börjar vändas i det röda lägret.

Signaturen ”Bekymrad skattebetalare” i fredagsbladet tycker att ÅHS ska skärpa sig, Helt nyligen anställde LR en landskapsläkare med kirurgi-praktik och kunskap för si så där 6.000 euro i månadslön.

I onsdags aviserade Microsoft att man i praktiken stänger de sista delarna av Nokias mobiltelefonavdelning, en verksamhet man köpte för bara två år sedan.

I en annons i Ålandstidningen den 27 maj 2016 utbjuds till försäljning cirka fyra hektar på holmen Yttre Korsö i Nåtö skärgård.

Jag vill ge en eloge till jan Grönstrand som talar om sanningen i ”Varför satsar inte landskapsregeringen på miljön?” i Ålandstidningen den 27 maj. Vi måste rädda naturen, inte bara tänka på ekonomiska fördelar.

Jag har, efter att jag förra hösten flyttade för en tid till ”bibelbältet”, alltså till Österbotten, kommit i kontakt med troende människors uppfattningar om yoga.

Nog för att ÅHS ska spara, men går det inte väl långt nu. En läkare ringde mig och sa att EKG såg bra ut, sedan kom det en räkning på 10 euro för det.

Den 18 maj kunde vi läsa att Ålands förvaltningsdomstol (ÅFD) beslutat godkänna ÅMHM:s tillstånd för fiskodling vid Skrovsö på Föglö.

Tack Jörgen Strand för dina förnuftiga och ekonomiskt realistiska synpunkter på ”Jomala-kommitténs” förslag till framtidslösningar beträffande kommunens skolor och dagisverksamhet.

Svar till Hans-Erik Ramströms insändare onsdagen den 25 maj. Lördagen den 21 maj arrangerade Vårt hjärta en föreläsning för våra medlemmar. Föreläsningen var denna gång också öppen för allmänheten och sjukvårdspersonal.

I lördags var jag på en föreläsning anordnad av föreningen Vårt hjärta. Namnet på föreläsningen var ”Våga fråga efter eftervård”, något som jag tyckte verkade intressant och nyttigt.

När det gäller att satsa skattepengar på skol- och dagisplatser så är Jomalas kommitté som utrett frågan och undertecknad överens.

Godmorgon medborgare, en liten fortsättning från förra delen är att det ordnade sig med ett lån från en vänlig själ så att jag kan börja mitt arbete i nästa vecka. Ett stort tack för hjälpen.

Tankarna snurrar i mitt huvud orolig för framtiden vilket säkert många är i dessa tider. Många söker hjälp från hjälporganisationer. Matköerna är långa och oftast de som är sist då finns det inget kvar.

Fler insändare