Vill du skriva en insändare? Mejla till debatt@alandstidningen.ax. Ordet är fritt, men texter som strider mot lagar eller de pressetiska reglerna publiceras inte. Även om du skriver under signatur måste namn uppges.

Dagligen får personer som beviljats parkeringstillstånd för funktionshindrade erfara att den reserverade platsen är upptagen av ett fordon som saknar tillstånd.

I Ålandstidningen den 26 februari ifrågasätter Mikael Stjärnfelt (Lib) att det dysfunktionella producentansvaret utökas. Problemet är egentligen inte systemet i sig eller att det utökas, utan att det inte fungerar.

Inflyttade, invandrare och kvotflyktingar.

I Ålandstidningen den 25 november 2014 läser man bland annat citat "gränsbevakningen kunde skötas mera effektivt med satellit" men på den punkten finns det plats för mycket tvivel.

Finland representeras i kommande eurovisionsschlagerfestival av

punkbandet PKN ( Pertti Kurikan nimipäivät ) Detta står klart efter att tv-tittarna sagt sitt under den nationella uttagningen.

På söndag är det 8 mars, den internationella kvinnodagen. Och jag tänker på hur litet samhället egentligen har förändrats på 50 år, när det gäller jämställdhet.

För två år sedan efterlyste jag förbättringar i Pensionsfondens årsberättelse i en insändare. Och verksamhetsberättelsen har nu förbättrats.

Profetiska uttalanden till hela Ålands befolkning och varningens ord apropå Kent Danielssons artikel i Ålandstidningen den 31 januari 2015.

Man blir minst sagt konfunderad över att Barbro Sundback motsätter sig bolagiseringar i Mariehamn stad.

Det är inte lätt att förstå den moderata politiken när det gäller kollektivtrafiken. I en insändare ifrågasätter stadsfullmäktigeledamot Lennart Isaksson om det är hållbart med kollektivt resande.

I debatten om trafiken och miljön kan det kanske vara intressant med några fakta: Våren 2013 kördes alla stadsbussar och minitåg på ålandsproducerad fiskdiesel. Mariehamn var därmed den första staden i världen med fossilfri kollektivtrafik.

Bästa Igge Holmberg, som skriver om mig i lördagens tidning. När jag tog studenten från Ålands lyceum var vi 140 studenter. De allra flesta av oss flyttade efter sommarjobben den sommaren bort från Åland.

I dag är många gånger åsikterna baserade på att kollektivtrafik per automatik är något positivt, som regel för miljön. Karikerat är förutsättningen för bra kollektivtrafik att den är avgiftsfri (inte gratis) och drivs med fiskrensdiesel.

Fler insändare